Рейнджърс и Ливърпул играят при в четвърти двубой и за двата отбора

...
Рейнджърс и Ливърпул играят при в четвърти двубой и за двата отбора
Коментари Харесай

Ядосан Ливърпул унижи Рейнджърс насред Глазгоу, а Салах записа най-бързия хеттрик в ШЛ

Рейнджърс и Ливърпул играят при в четвърти дуел и за двата тима от група „ A “ на Шампионската лига. Скот Арфийлд откри в 17-ата, но  Роберто Фирмино изравни в 24-ата, а по-късно донесе и цялостния поврат в 55-ата минута. Дарвин Нунес също се разписа в 66-ата, след което последваха хеттрик на Мохамед Салах  в рамките на единствено шест минути (75', 80' и 81'). Харви Елиът също записа името си измежду голмайсторите в 89-ата минута. 

Миналата седмица двата отбора още веднъж играха един против различен, като тогава конфликтът посред им приключи с победа за „ алените “ с 2:0. Трент-Александър Арнолд и Мохамед Салах бяха създатели на попаденията на „ Анфийлд “. След три изиграни кръга британският отбор е втори в подреждането с три точки зад Наполи и с три пред Аякс, а Рейнджърс е финален с нито един пункт и нито един маркиран гол.

В последния ден на миналия уикенд Ливърпул претърпя следващото си отчаяние във Висшата лига. Възпитаниците на Юрген Клоп позволиха загуба в гостуването си на Арсенал, която ги остави в долната половина на класирането. След осем изиграни мача „ мърсисайдци “ заемат единадесетата позиция с актив от 10 пункта. Арсенал е краткотрайният водач, като преднината на „ топчиите “ пред Ливърпул е четиринадесет точки, само че в този момент мърсисайдци желаят да продължат победния си път в ШЛ.

Мениджърът на гостите Юрген Клоп би трябвало да се оправя със съществени кадрови проблеми поради сериозната численост на контузени играчи в състава и прави шест промени след загубата от Арсенал, след която поради контузии отпаднаха Луис Диас, Трент-Александър Арнолд и Жоел Матип. Ибрахима Конате обаче се завръща след травма и стартира като титуляр до Върджил ван Дайк в центъра на отбраната. Джо Гомес заема мястото на Арнолд на десния бек. Харви Елиът и Фабиньо се завръщат в халфовата линия, а Фабио Карвальо, Роберто Фирмино и Дарвин Нунес са триото в офанзива. Тиаго Алкантара, Диого Жота и Мохамед Салах остават на аварийна пейка за началото, където е и възобновеният Анди Робъртсън.

/ /

Срещата започва с опит за напън от страна на домакините и в четвъртата минута Фешън Сакала получи отдясно в наказателното поле, залъга Константинос Цимикас и стреля ниско, само че едва и в ръцете на вратаря Алисон.

Минута по-късно Райън Кент проби отляво, влезе във вътрешността и шутира технично към далечния ъгъл, само че около вратата в навън. 

Въпреки че Ливърпул опита да изнесе играта в предни позиции, Рейнджърс първи удариха. В 17-ата минута те лишиха топката на центъра, тя попадна в Антонио Чолак, който хитро с пета комбинира с Райън Джак. Той изведе Скот Арфийлд сред двама бранители на мърсисайдци и с прекрасен удар по тревата от границата на наказателното поле откри долния десен ъгъл на вратата на Алисон.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР